Planten in je badkamer is een trend!

Het is erg lang geleden dat er zoveel planten zijn verkocht als in de afgelopen jaren. Planten zijn erg populair.  Je ziet bijvoorbeeld veel planten bij urben jungle!

Planten in je badkamer, gezellig en functioneel!

Deze stijl kun je natuurlijk in huis doorvoeren. Dus ook in je badkamer. Planten die houden van hoge luchtvochtigheid en veel licht houden zijn bijvoorbeeld: asparagus, varen, Scindapsus, bromelia en bamboe. 

De varen is een plant die van origine onder een boom groeit. Deze plant houdt dus van licht maar niet te vel in de zon. Hij houdt van een hoge luchtvochtigheid en is makkelijk te onderhouden. 

Een Scindapsus is een hangplant en mag natuurlijk niet ontbreken. De plant maakt je badkamer niet alleen mooier maar ook maakt hij de lucht nog eens schoon.

Een bromelia is een kleurrijke plant. Deze plant moet je water geven in de trechter van de plant en een klein beetje op de kluit. 

Ook wanneer je badkamer niet zo licht is kun je planten in je badkamer zetten. Denk bijvoorbeeld aan een: aspidistra plant, lepelplant of draceana. 

Aspidistra plant ook wel de kwartjesplant genoemd. Hij slaat het water op in de wortels voor geval van nood. 

Een draceana is een plant met mooie bladeren en een stevige stam. Deze planten passen in elke woonstijl en zijn makkelijk in onderhoud. Hij slaat het vocht op in zijn stam en hij is dus bestemd tegen een keertje geen water. 

Wist je dat:

  • Dat je planten niet in direct zonlicht moet zetten? Veel planten kunnen hier niet tegen en sommigen krijgen daardoor bruine plekken op hun blad.
  • Het voordeel aan planten is dat een heel aantal luchtzuiverend zijn. Ze nemen stikstof uit de lucht en zetten dat om in zuurstof. Bijvoorbeeld: krul varen, lepelplant (spathipyllum), goudpalm (Areca palm), blauwvaren (ijzervaren), drakenbloedboom (dracaena), ficus, graslelie (chlorophytum), calathea en de nestvaren
  • Een plant met dik blad slaat vaak het vocht op in het blad. Deze heeft dus minder vaak water nodig. 

Voor elke ruimte is er dus een geschikte plant. Neem dus ook planten in je badkamer.  Loop eens binnen bij de plaatselijke bloemist!

Volg ons