Handvorm Tegels

Tegelhuys Ommen heeft echt een ongekend assortiment handvorm tegels. Wat zijn nou eigenlijk een handvorm tegels en waar kan je ze toepassen?

Vroeger werden handvorm tegels allemaal met de hand gemaakt. De meest bekende tegels zijn de Friese Witjes. Je begrijpt dat het ambachtelijk produceren van tegels best kostbaar is dus daarom ook de prijs per vierkante meter.

In Spanje hebben we contacten met fabrikanten die gespecialiseerd zijn in geproduceerde handvorm tegels. Ze lijken dus op de handgemaakte tegels maar worden machinaal gemaakt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het eindresultaat minder mooi is maar wel dat het vriendelijker is voor de portemonnee

Handvorm Tegels zijn bij Tegelhuys Ommen goed vertegenwoordigd

Waar kan je deze handvorm tegels nou eigenlijk toepassen. Eigenlijk is er maar 1 antwoord; overal binnen op de wand. Een wandtegel wordt minder hard gebakken dan een vloertegel en daarom is een wandtegel niet geschikt om buiten of op de vloer toe te passen. Maar verder kan het echt overal. Achter de kachel, in de keuken, in de badkamer of toilet. Noem maar op!

Wel vinden we dat je ook moet kijken naar de functionele toepassing van handvorm tegels. Wanneer je dit type tegel in het natte gedeelte van de douche of gelijk achter de toiletpot toepast dan heb je op plekken waar veel water komt ook veel voegen. En voegen zijn nou eenmaal de kwetsbare factor in tegelwerk als het om schoonmaken gaat.

Maak een statement

Het toepassen van deze leuke handvorm tegels kunnen naast functioneel ook decoratief zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een uitstraling wilt creëren in hotel chique sfeer dan kan je een mooi statement maken met gouden, bronzen of koperen tegels. Het merk waar we veel mee samenwerken is Mindelo.nl, neem er maar eens een kijkje, ’t is erg leuk spul.

Goed nadenken over de kleur voeg vinden we bij Tegelhuys Ommen erg belangrijk

Naast de keuze van het tegeltje is die van de voeg minstens zo belangrijk. Het maakt of breekt de wand

Wanneer je bijvoorbeeld gouden handvorm tegels aan de wand doet met een witte voeg dan sla je, naar mijn mening, de plank mis. Hier hoort een voeg in die in het geheel wegvalt zodat de tegel zijn werk kan doen en de show steelt. Maar bij een basic witte of zwarte tegel kan je juist door de voeg een statement maken. Denk je eens in dat je een zwarte glanzende tegel invoegt met een knetter rode voeg of een basic witte tegel met een mooie blauwe voeg.

Als leverancier van voegmiddelen werken we samen met Mapei. Deze Italiaanse specialist in verwerkingsmaterialen voor het tegelszetten heeft het meest uitgebreide programma aan voegkleuren.

Kom gerust langs bij ons in de showroom om te kijken naar de handvorm tegels en de mogelijkheden van de voegen

een greep uit de voegkleuren van Mapei welke we bij Tegelhuys Ommen kunnen leveren

Volg ons