Wanneer we aan het douchen zijn komt er veel condens in de badkamer. Wanneer een badkamer geen goede ventilatie heeft dan heeft dit tot gevolg dat de badkamer na ieder gebruik lang vochtig blijft.
Vocht heeft de nare gewoonte om in de poreuzere materialen te trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuursteen, hout of stucmaterialen en tegelvoeg. Maar ook uw kit randen zijn erg gevoelig voor vocht.
Bij langdurig vocht zult u zwarte plekken en stippen in de siliconenkit krijgen die bijna niet meer schoon te krijgen zijn. Ook materialen zoals bijvoorbeeld een designradiator zijn geen fan van veel vocht en kunnen, bij een overdosis, gaan roesten op de naden.
Goede ventilatie is dus essentieel voor het behoud van je badkamer, vraag is alleen wat de juiste manier is om dit te doen.
Een vaak gehoorde opmerking welke bij ons in de showroom wordt gedaan is ‘ik douche altijd met het raam open’.
Het idee van ventileren is dus vaak wel aanwezig alleen bij het open zetten van het raam zet je eigenlijk de afzuiginstallatie buiten werking.
De afzuiginstallatie zal namelijk niet het vocht uit de badkamer halen maar rechtstreeks de buitenlucht via de afzuiginstallatie afvoeren. Gevolg is dat de badkamer vochtig blijft. Je zal het idee hebben dat de afzuiginstallatie niet of niet goed werkt.
Het idee van de afzuiginstallatie is dat je ramen en deuren gesloten houdt. Als de afzuiging aan staat zal deze de lucht aantrekken onder de (gesloten) deur door. Op de weg naar het afzuigkanaal wordt het vocht meegenomen naar buiten.
Op deze manier is er sprake van de juiste circulatie. Het is dus ook belangrijk bij het aanleggen van de badkamer goed na te denken waar u de afzuiging in de badkamer plaatst.
Wanneer je bij ons in de showroom bent zullen we zeker bij dit onderwerp stilstaan in ons advies