Het energieverbruik van een Sunshower

Een Sunshower kost weinig energie maar geeft veel energie. Echt waar! Het energieverbruik van een Sunshower is te vergelijken met het verbruik van een waterkoker.

De energieprijzen die de pan uitvliegen. Het is het gesprek van de dag. Dus doen we er alles aan om op die kosten te besparen. We dragen dikke truien, bereiden eenpansgerechten en douchen zo kort mogelijk.

En over dat douchen willen we het even hebben. Douchen met Sunshower wel te verstaan. Want, mocht je denken dat een Sunshower een energievreter is, dan heb je het mis. Het energieverbruik van een Sunshower valt heel erg mee. Een Sunshower kost je slechts € 12 per jaar, dat is ongeveer hetzelfde als het jaarlijkse verbruik van een waterkoker.

We hebben even op een rijtje gezet hoe we aan dit bedrag komen:

Ervan uitgaande dat 1 persoon 3 keer per week 7 minuten per keer ‘Sunshowert’ gedurende 40 weken (zomers is het vaak te warm voor infrarood en is extra vitamine D overbodig) dan komen we tot de volgende rekensom:

Gemiddelde Sunshower is 2000 Watt (waterkoker 2200 Watt)

€ 0,40 per kwh (prijsplafond elektra door overheid*)

1 persoon, 3 keer per week, 7 minuten per keer, 40 weken

2000 Watt x € 0,40 per kwh = € 0,80 als je de Sunshower 1 uur lang zou gebruiken.

Als 1 uur douchen met Sunshower € 0,80 kost, kost 7 minuten € 0,09

€ 0,09 x 3 keer per week x 40 weken per jaar = €11,20

En dat ronden we af naar boven: €12 per jaar. En natúúrlijk, als de energieprijzen weer omlaag gaan, en laten we daar vooral van uitgaan, wordt dit bedrag ook minder.

Zie je? Het is dus echt waar.

Sunshower, kost weinig energie en geeft veel energie.  

*wanneer u over de 2900 kWh gaat, zal u iets meer dan het dubbele betalen voor Sunshower

Kom gerust langs bij ons in de showroom om u te laten informeren over de mogelijkheden en uitvoeringen van de Sunshower!

Volg ons